5 minute… judecatorul…

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Îţi dau cinci minute… Robert Ingersoll

                Robert Ingersoll a fost unul dintre marii atei ai Americii. El obişnuia să meargă în marile oraşe şi să ţină cuvântări împotriva lui Dumnezeu. Pentru a atrage popor, el îşi presăra vorbirea cu texte biblice şi apoi căuta să le răstălmăcească. Avea o predilecţie pentru texte prin care Dumnezeu spunea că va judeca pe cei ce hulesc Numele Său.

Odată, în timp ce ţinea o cuvântare la care s-a adunat mult popor, el şi-a scos ceasul de aur din buzunar, l-a pus pe masă, şi a zis: “Îl blestem şi Îl hulesc pe Dumnezeu, apoi Îi dau cinci minute să mă lovească, să mă trăsnească”.

  A început să rostească blesteme, din cele mai murdare. Apoi, a tăcut. În sală, s-a făcut o linişte de mormânt. A trecut un minut, două. La al treilea, o femeie a căzut leşinată. Patru minute, cinci minute şi nu a fost nici un trăznet, nici o despicare a pământului, ca să-l înghită. Atunci, tacticos, Ingersoll îşi luă ceasul şi zise: “Vedeţi că nu există Dumnezeu, căci dacă ar fi existat, m-ar fi lovit mortal”.

               Dar a demonstrat oare lucrul acesta faptul că nu există Dumnezeu? Nicidecum, ci doar faptul că Ingersoll n-a fost lovit atunci. Oricine ar fi ispitit să procedeze întocmai ca el, ar fi bine să ştie că nu omul dictează lui Dumnezeu termenele. El este cel care decide timpul, locul şi felul în care urmează să-i lovească pe împotrivitori.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 Dr. Joseph Parker, marele predicator al Londrei, auzind despre cazul acesta, a spus: “Sărmanul domn, a crezut că în 5 minute poate epuiza îndelunga răbdare a lui Dumnezeu!”.

Apărătorul care a devenit judecător

               Warren Candler fusese în perioada tinereţii un avocat renumit. Odată, el a avut un client vinovat de crimă, pentru care a făcut maximum de efort ca să-l dezvinovăţească. Au fost unele circumstanţe atenuante pe care acesta le-a exploatat la extremă. După deliberarea juriului, senţinţa a fost: “Acuzatul e nevinovat!”.

Anii trecuseră şi omul săvârşise o altă crimă. De data aceasta însă, procesul fusese judecat de judecătorul Warren Candler, omul care îl apărase la primul proces. Verdictul juriului de data aceasta a fost: “E vinovat!”.  Citind sentinţa de condamnare, judecătorul Warren Candler a spus: “La prima ta judecată eu am fost apărătorul tău, acum însă sunt judecătorul tău. Prin verdictul său, juriul m-a însărcinat să-ţi aduc la cunoştinţă sentinţa: Condamnat la moarte prin spânzurătoare!”.

   Cititorule,  astăzi Hristos Domnul este apărătorul acelor păcătoşi care se întorc la El, cu credinţă şi pocăinţă. Mâine, El va fi judecătorul care va rosti înfricoşătoarea sentinţă veşnică pentru toţi aceia care au trăit în păcat şi în fărădelege, departe de Dumnezeu şi de Cuvântul Sau.

 Profită de ocazie şi întoarce-te la Domnul.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Check Also

Marturii deosebite: Florea Cristian & Ioan Nechita

Your ads will be inserted here byEasy Plugin for AdSense.Please go to the plugin admin ...

Leave a Reply

This function has been disabled for Motora Marius Nicolae.