Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
“Pilat a ieşit afară, şi a zis Iudeilor: Iată că vi-L aduc afară, ca să ştiţi că nu găsesc nici o vină în El. Isus a ieşit deci afară, purtând cununa de spini şi haina de purpură. IATĂ OMUL! le-a zis Pilat”. Când L-au zărit preoţii cei mai de seamă şi aprozii, au început să strige: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Luaţi-L voi şi răstigniţi-L, le-a zis Pilat, căci eu nu găsesc nici o vină în El”.
Evanghelia după Ioan 19:4-6
Se naşte în anii cei mai străluciţi ai Romei, într-un grajd mizerabil. Urmărit de la naştere, Îl vedem în primii Săi ani exilat în Egipt. Reîntors în Iudea, duce o copilărie în anonimat, în lipsuri şi muncă. La vârsta când băieţii îşi depun confirmarea în faţa Torei, la 12 ani, îi uimeşte pe rabinii de la Templu prin neobişnuitul gândirii Sale.
Ca adolescent şi tânăr, munceşte în rând cu semenii Săi; consătenii Lui din Nazaret, Îl ştiu de “tâmplarul” ( Evanghelia după Marcu 6:3 ). La vârsta de 30 ani, când apare la Iordan, Ioan Botezătorul Îl proclamă în faţa lumii drept Mesia cel aşteptat de secole. Fără nici un iz de legendă, în totalitate om real, Isus afirmă o personalitate şi o putere cu totul dincolo de omenesc! Însoţit de o mână de ucenici, Isus străbate neobosit Galileia, Iudea şi împrejurimile cu mesajul Său simplu şi direct: “Pocăiţi-vă, căci Împărăţia Cerurilor este aproape”.
Toate categoriile de oameni Îl caută: nobili şi cerşetori, rabini şi ţărani, iudei, samariteni şi chiar romani. Prezenţa Lui dezarmează, dar şi ridică. Autoritatea Sa potoleşte furtuna mării şi stârneşte gelozia plină de mânie a marilor preoţi. Multe din ceasurile nopţii, le devotează vindecării bolnavilor sau rugăciunii în taină. Demonii ţipă înaintea Lui, leproşii se vindecă, morţii învie!
Urmărit de o determinare inflexibilă de a respinge orice vânt politic favorabil, Isus evită mulţimile surescitate, retează apelul revoluţionarilor şi ignoră ocaziile de compromis cu puterea. În timpul celor trei ani şi jumătate, capii naţiunii hotărăsc lichidarea Lui şi încetarea instabilităţii şi a frustrării.
La 33 de ani şi jumătate, spre groaza ucenicilor, Isus Însuşi crează ocazia de a fi prins şi executat. Este asasinat prin crucificare chiar în amurgul de Paşte, de cei pe care i-a slujit fără rezervă. Dar, un lucru extraordinar, a treia zi Isus învie şi Se arată la peste 500 de martori, vreme de 40 de zile. Apoi, în văzul ucenicilor, Se înalţă la cer pe nor, cu promisiunea: “MĂ VOI ÎNTOARCE!”.
În urma Lui, lumea experimentează cea mai formidabilă revoluţie socială, spirituală şi culturală. Imperiul roman este răsturnat din temelii. Începe o nouă eră: ERA LUI HRISTOS DOMNUL!.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Iată, pe scurt, câteva mărturii extraordinare rostite despre persoana Domnului ISUS HRISTOS, Mântuitorul nostru drag şi scump.
H.G.Wells, scepticul scria: “După 1900 de ani, un istoric ca mine, care nici măcar nu se consideră creştin, găseşte că viaţa şi caracterul celui mai semnificativ om care a trăit vreodată se centrează irezistibil asupra persoanei lui Hristos. Testul istoricului cu privire la măreţia unui om este: Ce-a lăsat acesta să crească în urma Lui? A făcut oare pe oameni să gândească într-un fel nou şi cu o vigoare care să dăinuiască? La acest test, Isus este indiscutabil primul”.
William E.H.Lecky, filozof sceptic şi istoric anticreştin, spunea: “Caracterul lui Isus n-a fost doar modelul cel mai înalt al virtuţii, ci şi cel mai puternic îndemn de a practica modelul acesta. El a exercitat o influenţă atât de puternică şi de adâncă, încât s-ar putea spune într-adevăr că simpla relatare a trei ani scurţi din viaţa Lui, a făcut mai mult să regenereze şi să amelioreze omenirea decât toate discursurile analitice ale filozofilor şi toate îndemnurile moraliştilor”.
August Comte, filozoful ateist francez, povestea lui Thomas Carlyle, eseistul englez următoarele: “Am de gând să întemeiez o nouă religie care să măture definitiv creştinismul…”. ”Splendid” îi răspunse Carlyle. “Tot ceea ce trebuie să faci este să vorbeşti cum nimeni n-a mai vorbit vreodată, să trăieşti cum nici un om n-a mai trăit, să fii răstignit, să învii a treia zi şi apoi să determini lumea întreagă să creadă că eşti întreg şi viu! Doar aşa, religia ta ar avea ceva şanse de succes!”.
Napoleon Bonaparte spunea: “Dacă Socrate ar intra în această cameră, cu toţii ne-am ridica, să-i dăm cinste. Dacă ISUS HRISTOS ar intra în această cameră, am cădea cu toţii la picioarele Lui şi ne-am închina”. Fantastic, nu-i aşa?
Iulian Apostotatul(331-363 d.Hr), nepotul lui Constantin cel Mare, este o altă mărturie elocventă a identităţii Domnului Isus Hristos. “Ajunge împărat la 29 de ani, după moartea lui Constantin al II-lea, şi la câteva zile după numirea sa, se abjură public de creştinism şi proclamă păgânismul religie a imperiului roman. Urmările au început imediat să apară:exilează episcopi, torturează creştinii, creştinii sunt daţi afară din armată şi funcţiile publice, arde biserici în Beirut şi Damasc iar în bisericile din Siria instalează cultul lui Bacchus. Cea mai gravă urmare a numirii sale o constituie emiterea decretului prin care este autorizată reconstruirea Templului din Ierusalim la fosta lui splendoare, chiar pe locul vechilor ruine.
Visul cuceririi Persiei şi gloria militară îl captivează şi pe el. Astfel că, la vârsta de 32 de ani, strânge 65.000 de legionari şi începe derularea visului său: cucerirea Persiei. Conducea cea mai mare armată romană care a intrat vreodată în Persia. Confruntarea cu pustia, foametea şi incompetenţa propriilor generali este mai grea decât bănuise. În timpul unei retrageri dezordonate de sub zidurile Ctesifon-ului, o săgeată rătăcită îl loveşte pe Iulian, şi-i străpunge ficatul… De pe buzele muribundului, martorii culeg ultimele sale cuvinte: “M-ai învins, Galileanule!”.